Stoeterij Studutch

Nieuwsarchief 2015

Noa behaalt een prachtige 4de prijs op Indoor Brabant!

 

Activa Indoor_Brabant_prijsuitreiking

Het was een druk weekend. Want na de geboorte van het veulen zaterdagmorgen en de NK dressuur zaterdagmiddag stond er zondagmorgen Indoor Brabant op het programma!

Noa had zich hiervoor geselecteerd met Activa door het haar 4de plaatst tijdens de Brabantse Kampioenschappen!

Na een zeer nette foutloze ronde selecteerde Noa zich samen met nog 19 andere zich voor de barrage. 

Noa moest als 10de startte in de barrage en er waren er voor dat ze de ring in moest al 5 afgevallen! 

Maar Noa besloot toch dapper voor de winst te gaan en ging vol power rond. Activa dacht iedere pas mee en sprong zeer goed en Noa stuurde zeer knap! Ze zette de scherpste tijd neer, helaas waren er wat E'ers die uiteindelijk toch wat sneller waren maar het ging om tiende van secondes! Uiteindelijk behaalde ze een knappe 4de prijs in dit grote deelnemersveld!! 

Activa Indoor Brabant springen

Het was een prachtige ervaring om in zo'n ambiance met zoveel publiek te mogen rijden!!

 

Hier een filmpje van de 1ste manche en de barrage:https://www.youtube.com/watch?v=gLNHTmP5v50

Excellent wint en scoort 70% in Z1 !

Gisterenavond was het concours in Beuningen. 

In verband met de harde wind was de wedstrijd naar binnen verplaatst. 

Brenda en Excellent hebben nu een paar keer Z1 gestart en altijd wel winst en in de prijzen gereden maar de combinatie wordt nu steeds meer bevestigd.  Gisteren zetten ze dan ook een sterke proef neer die beloond werd met o.a. 3 8'en voor zijn gangen en 70% wat goed was voor de 1ste prijs. 

De jury sprak later nog haar waardering uit en vond het een paard met veel lossigheid, een mooie houding en zeer goede gangen!

Altijd leuk om te horen!

Katy Lonka RT in the picture v. Negro

Hoewel het zonnetje net verdween toen wij foto's gingen maken en ook de fotocamera het even liet afweten hebben we toch nog wat leuke foto's kunnen maken van Katy Lonka RT v. Negro x Goodtimes. 

Katy is nu 3 maanden en ontwikkelt zich erg goed! 

 

DSC05397

 

 

DSC05610

DSC05514

DSC05622

 

 

Een prachtig merrieveulen van Negro voor Zveva Lonka!

Afgelopen zaterdagmorgen is Zveva Lonka keur sport (dress) Ibop (spr) v. Goodtimes x Colway Bold xx bevallen van een prachtig merrieveulen van Negro.

De bevalling was zeer voorspoedig gegaan en we zijn erg blij met dit lieve merrieveulen!   Het veulen is gisteren voor het eerst lekker in het zonnetje naar buiten gegaan en  het is een pittige dame want Zveva moest alle zeilen bij zetten om haar bij te houden! 

DSC03952 1DSC03927 1

 

 

DSC03892 1DSC03844 1

 

Noa met Black Magic 9de op NK!

BlackNKAfgelopen zaterdag waren in Ermelo de Nederlandse Kampioenschappen dressuur. Noa had zich daar met Black Magic voor geselecteerd in de DM2 na haar 4de prijs tijdens de Brabantse Kampioenschappen. 

Black Magic was goed in vorm en het beeld van de proef was goed. Helaas slopen er een paar kleine foutjes in de proef waardoor de score wat lager uit viel. De concurrentie was groot  en de scores lagen erg dicht bij elkaar dus ieder puntje telde!  Noa behaald uiteindelijk een mooie 9 de plaats (vd 20) en als 12 jarige tussen de grote meiden waren wij hier dan ook tevreden over! 

Nu gaan we verder oefenen voor het Z1! 

 

 

Fire op concours in Berlicum!

9810713-827062D97826ABD005D1Fire is afgelopen zondag uit gekomen op een jonge paardencompetitie in Berlicum. Deze 5 jarige sympathieke ruin gedroeg zich voorbeeldig alsof hij al jaren mee op pad ging en liep erg fijn! 

We merkten wel dat de jury er even aan moest wennen dat er een in de springrichting gefokt paard de dressuurring binnen tradt maar zijn kritieken waren lovend! Met totaal 71 punten viel hij niet in de prijzen maar wij waren zeer tevreden over zijn 1ste optreden en gaan lekker verder trainen met hem! 

 

Noa ook met Activa 4de op Brabantse Kampioenschappen!!

ActivaBK2015Na een zeer nette eerste manche wist Noa zich samen met zo'n 20 andere te plaatsen voor de barrage. In de barrage reed ze het eerste gedeelte op safe en probeerde vooral de tijdswinst te pakken in het korte wenden, het tweede gedeelte van de barrage probeerde ze een zeer scherpe wending te maken waarop Activa even boos werd maar Noa spoorde haar cordaat aan en wist foutloos over de stijl te komen daarna in een volle galop over een lange lijn naar de laatste oxer. Deze werd ook foutloos genomen en met 28,18 sec had ze uiteindelijk de 4de prijs te pakken!!

 

Activa hebben we nog maar 4 maanden en wij waren dan ook super trots op deze prestatie!!

Hiermee heeft Noa naast het startbewijs voor de NK dressuur nu tevens het startbewijs te pakken voor de Nederlandse Kampioenschappen Springen en voor Indoor Brabant op 15 maart!! 

Excellent 2de tijdens zijn Z1 debuut!

Maandag zijn we naar Liempde gegaan en eigenlijk stond Excellent nog ingeschreven in de M1. 2 Dagen voor de wedstrijd hebben we echter besloten om toch maar Z1 te gaan starten dus dat was nog snel keertwendingen en eenvoudige wissels oefenen! 

Voor de zekerheid wilden we hem iets langer losrijden als anders maar Excellent (die in juni nog 6 moet worden) stond er meteen vanaf de eerste pas fijn aan en daardoor was de losrij-tijd toch achteraf te lang geweest. Brenda moest er dus flink aan rijden in de proef maar ondanks de  4'en voor de keertwendingen en een mislukte eenvoudige wissel  was het beeld wel fraai. Dit leverde ze een mooie 2de prijs op! 

Al met al gingen we tevreden naar huis met Excellent en weten we waar we voorlopig op kunnen oefenen! 

Noa 4de met Black Magic op Brabantse Kampioenschappen

Noa 4de met Black Magic op Brabantse Kampioenschappen

De voorbereiding was afgelopen week niet geweldig want Noa had een blessure aan haar heup en heeft daardoor weinig kunnen rijden. Black Magic stond er echter wel fijn aan en had er zin ini! Er zaten wat kleine dingetjes in de proef die hier en daar wat mooier afgewerkt hadden kunnen worden maar overall was het een prima proef! 

Met 191 en 202 was het goed voor de 4de prijs en hiermee zijn ze ook afgevaardigd naar de Nederlands Kampioenschappen in Ermelo en zit ze bij de beste 20 van Nederland!

Noa 4de met Black Magic op Brabantse Kampioenschappen

 

Ons fokproduct Gadget RT weer terug op onze stal!

Ons fokproduct Gadget

Door omstandigheden kwam de net 4 jarige Gadget RT te koop te staan. Gadget hebben we op onze stoeterij gefokt uit de merrie Charlingh Lonka RT v. Lingh en gaat daarna terug op onze stammoeder Nilonka. Als veulen is hij toendertijd verkocht. De vader van Gadget RT is de hengst Uphill. 

Gadget RT is een super lieve makkelijke ruin van ruim 1.70 mtr. Hij is zowel rontgenologisch als klinisch helemaal goed gekeurd en is erg fijn te rijden. We gaan hem rustige verder opleiden. 

 

A Design from GT-WebDesign