Stoeterij Studutch

Nieuwsarchief 2016

Nieuwsarchief 2016

Coco en Joy!

Joy, onze berner senner hadden we natuurlijk al even maar de moeder van Joy kreeg weer een nestje. En omdat 1 hond toch maar vaak eenzaam is hebben we nog een teefje gekocht. Ze heet Coco en Joy vind het hartstikke gezellig zo'n pup erbij en zorgt er uitstekend voor. 

Joy Cococ

 

Impala SMH naar verrichtingonderzoek!

Vandaag is Impala aangeleverd voor het verrichtingonderzoek in Ermelo. Zijn vaste amazone Liza Tiebot heeft hem keurig klaar gemaakt en hij stond er dan ook super voor. Het totale verrichtingonderzoek duurt 50 dagen en we hopen natuurlijk dat hij het hele onderzoek kan doorlopen! Impala is gefokt uit de Zambezi en komt uit de sterke Balia-moederlijn. Voor meer info zie :http://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/1600389

De foto is gemaakt door Jaqueline van Tartwijk en stond in de paardenkrant.

impala

Een nieuw paard op stal: Meet Geras!

We hebben er een nieuwe bewoner bij. Het is een zweeds gefokt paard welke wij gekocht hebben in Zweden. Geras is 6 jaar oud, onbeleerd en nog hengst maar heeft 3 zeer goede gangen en heeft als vader de duitse hengst Belissimo M en zijn moeder is de merrie Ifis die de volle zus is van de succesvolle olympische zweedse hengst Briar.  Binnenkort laten we hem castreren en dan gaan we hem zadelmak maken. 

Geras

Ook de moeder van Geras hebben we gekocht en dat is dus de merrie Ifis. Ze is de volle zus van de hengst Briar en voor meer info over haar afstamming :http://www.horsetelex.nl//horses/pedigree/1793734  Hieronder op de foto links: Ifis en recht Geras 

Geras Ifis

 

Cornet veulens spelen in de wei!

De twee cornet-hengstveulens spelen er iedere dag flink op los. Het ene veulen is Le Patron de Cornet en heeft als moeder de merrie Vurosa v. Voltaire en de ander heeft als moeder Zveva Lonka v. Goodtimes. 

Cornet hengstveulens

Sjaak wordt 5de op de NK voor 5 jarige springpaarden!

Sjaak heeft met de merrie Gravin A. (v. Q.Breitlingh) meegedaan aan de KWPN paardendagen in Ermelo. De eerste dag reed hij een net foutloos parcours met 1 strafpunt voor de tijd, de tweede dag was hij foutloos en had hij zich geselecteerd voor de finale! In deze finale reden ze weer een keurige foutloze ronde en in de barrage nam Sjaak alle risico's en de merrie werkte fantastisch mee wat ze uiteindelijk de dagoverwinning opleverde! Overall werden ze 5de en hiermee zijn ze geplaatst voor de Wereldkampioenschappen in Lanaken! 

IMG 4554

Een nieuwe bewoner op de Schuilenburg. Meet Laphira!

Onlangs hebben wij bij de ouders van Sjaak in Houwerzijl het merrieveulen Laphira gekocht. 

Het is een zeer mooi koffievos veulen van de grand-prix hengst Briar en de moeder is een ster merrie van Westpoint en daar de moeder van is een Prix st George   elite-merrie van Sandro-Hit. Daarachter zit weer een keur sport Z2 dressuur-merrie van Lancelot. 

Wij zijn super blij met dit veulen!

Laphira jpg

Nusha van de Bisschop wordt Ster op stamboekkeuring!

De onlangs gekochtte Nusha van de Bisschop v.Elvis ter Putte  is naar de stamboekkeuring gegaan in Berlicum. 

We hadden niet lang tijd gehad om de merrie voor te bereiden op de keuring maar toch liet ze een nette verrichting zien en werd daarmee Ster verklaard! 

 

A Design from GT-WebDesign