Stoeterij Studutch

Nieuws

Onze veulens op de veulenveilingen

Binnekort starten de veulenveilingen weer. Een aantal van onze veulens zullen aangeboden worden op deze veilingen:

 

29 augustus Veulenveiling Borculo: New Nusha (m) v. Comme il Faut x Nusha : link veiling

31 augustus Veulenveiling Drachten: Nurosa (m) v. Cornet Obolensky x Voltaire : link veiling

11 september Prinsjesdagveiling: New Usha (m) v. Cavalier Royal x Nusha : link veiling

11 september Prinsjesdagveiling: Next Meta (zus Kannan jr.) (m) v. Cornet Obolensky x Quickstar: link veiling

14/15 september Zangersheide: Chacco Gold, (h) v. Chacco Bleu x Nusha : link veiling

14/15 september Zangersheide: C Nobel Z (broer Kannan jr.) (h) v. Cornet Obolensky x Quickstar: link veiling

Super resultaten op de stamboekkeuring in Berlicum!

Zaterdag was de stamboekkeuring in Berlicum. We gingen er met twee merrie's heen.

Eerst mocht Kalista-Esther SVN Prok D-OC in de baan. Kalista 1.64 mtr liet een goede nette verrichting zien en kreeg 75 exterieur en kreeg 75 voor de stap, 75 voor de draf, 75 voor de galop en 70 voor de houding en kreeg daarbij dan totaal 75 voor de beweging en verdiende hiermee het STER-predikaat. Kalista hebben wij in mede eigendom met haar fokker Stal van Nobelen. 

Daarna was het de beurt aan Katy Lonka (zie foto). Katy gemeten op 1.72 mtr. liet een zeer goede verrichting zien en de keurmeester Toine Hoefs gaf haar 80 punten voor exterieur, voor de stap 75, draf 85 , galop 85 en voor de houding 80 en kwam daarmee op een totaal van 80 punten uit. En hiermee behaalde zij ook het STER-predikaat.

Nu met beide merrie's naar de centrale keuring!  

1logo 2

Kannan Jr. WFFS vrij!

Vandaag is het bericht gekomen uit het laboratorium dat Kannan Jr. WFFS vrij is! 

Kannan Jr. is WFFS free! 

180307049 ABFa4

Een hengstveulen van Chacco Bleu en Nusha!

Afgelopen woensdag is de draagmerrie Alouette bevallen van een groot mooi vos hengstveulen van Chacco Bleu en Nusha van de Bisschop. De bevalling was moeilijk doordat het veulen niet geheel gedraaid was maar met vereende kracht is het veulen dan toch gezond en wel geboren. De merrie en het veulen maken het nu uitstekend! 

Last wednesday the recipiant-mare Alouette gave birth to a big nice chestnut colt of Chacco Bleu and Nusha van de Bisschop. The delivery was heavy because the foal wasn't turned around totally but with unified strength the foal was born in good health! The mare and the foal are doing great at the moment! 

ChaccoGoldgalop

ChaccoGoldhoofd

 

 

Een hengstveulen van Toto jr en Roumanda!

Op 26 april beviel draagmerrie Charlingh Lonka van een mooi hengstveulen van Toto jr x Grand Prix merrie Hexagon's Roumanda v. Rubiquil x Matador. Dit veulen genaamd New Sealand is de volle broer van het zwarte merrieveulen Newmanda die eind februari geboren is. 

Het veulen maakt het erg goed!

On 26 april the recipiant mare Charlingh Lonka gave birth to a nice colt of Toto jr. x Grand Prix mare Hexagon's Roumanda v. Rubiquil x Matador. The foal named New Sealand is a full brother of the black filly Newmanda witch is born at the end of february.  

NewSealand290418

Sjaak van der Lei: op zoek naar het beste

Ecunews 25 april 2018:

Als je Sjaak van der Lei zegt, zeg je tegenwoordig Cornet Obolensky. De 36-jarige goedlachse springruiter, gepassioneerd fokker en handelaar heeft er de laatste jaren veel van gemaakt samen met zijn vriendin Jenny Toes.

Lees meer...

Een heel speciaal merrieveulen...

Afgelopen winter kochten we samen met Ruud van Nobelen een embryo bij Mount St John in Engeland. Gisterenavond was het zover en wat hoopte we op een merrieveulen... En ja hoor, ook deze keer weer een merrie :) 

Het is een merrieveulen van Vitalis uit de merrie Best of All v. Bordeaus x Sir Donnerhall X Don Schufro. Best of All was kampioen van Engeland als 5 jarige en werd op 7 jarige leeftijd reeds uitgebracht in de Prix St George. Best of All komt uit dezelfde moeder als de premiehengsten:

For Romance I

For Romance II

Feinrich 

En de bekende merrie en tevens Rastede kampioen 2012 en PSI veilingtopper Fasine, ook de Rastede Kampioen van 2017 genaamd Furstin Gesine komt uit dezelfde moeder.  

https://www.horsetelex.nl/…/pedigr…/1989412/msj-vesina-svn-t

MSJ Vesina SVN T

 

 

Een dochter van Cornet Obolensky en Jakarmette!

We gaan gewoon verder met de merrieveulens! Maar met deze had je ons ook niet blijer kunnen maken. Op 21 april werd dit prachtig chique merrieveulen geboren van Cornet Obolensky uit Jakarmette v. Nabab de Reve x Indoctro. Dit veulen is een ET veulen en de draagmerrie Delhpi doet het erg goed. 

Lees meer...

Een merrieveulen voor Tcherkesse en Niagara d'elle!

Gisterenavond beviel Tcherkesse van een mooi bruin merrieveulen van Niagara d'Elle. Alles verliep voorspoedig en vanmogen konden ze al meteen lekker de wei in!

Tcherkesse is een half zus van Hors La Loi en gaat terug via Ariane du Plessis naar de 1.60 merrie Bourree. 

Yesterday Tcherkesse gave birth to a nice brown filly of Niagara d'Elle. Everything went well and because of the good weather they are already in the field

IbourreeIbourreestand

A Design from GT-WebDesign