Wij zijn Sjaak van der Lei en Jenny Toes. Samen runnen wij ons bedrijf StuDutch. We zijn een kleinschalig paardenbedrijf met als doelstelling het fokken, opfokken en opleiden van kwaliteitsvolle dressuur- en springpaarden. Daarnaast is StuDutch exclusief dealer van een aantal zeer populaire hengsten. De naam StuDutch is een combinatie van het Engelse woord Stud (hengstenhouderij) en Dutch, het Engelse woord voor Nederlands. Met onze naam willen we laten zien dat we trots zijn op de Nederlandse fokkerij en ook trots zijn op het feit dat we in Nederland gevestigd zijn.

Ons aanbod

Fokkerij

Wat onze fokkerij betreft zijn we alleen opzoek naar het allerbeste. We stellen hogen eisen aan onze fokmerries. Zo wordt geselecteerd op bloedopbouw, karakter, beweging en gezondheid. Iets wat de merrie zelf heeft, kan ze ook doorgeven. Daarbij zoeken we topverervers: we willen zo weinig mogelijk aan het toeval overlaten.

Veulens

Jaarlijks worden er veulens bij ons geboren. Hiervan worden er een aantal verkocht, de overige veulens worden bij ons opgefokt en op latere leeftijd klaargemaakt voor de sport en/of fokkerij. Wilt u weten wat we momenteel in de opfok hebben staan? Bel of mail ons voor meer informatie.

Hengsten

De meeste fokkers kennen ons van de hengsten Cornet Obolensky en Kannan Jr. Maar naast deze hengsten bieden wij nog vele andere hengsten ter dekking aan. Van deze spring- en dressuurhengsten hebben we zowel vers- als diepvriessperma. Ook bieden wij ICSI aan. Wij adviseren u graag over welke hengst het beste past bij uw merrie.

Paarden te koop

Bent u opzoek naar een sportpaard? Vanuit onze eigen fokkerij hebben wij regelmatig fijne paarden te koop. De paarden variëren in leeftijd en africhtingniveau. Heeft u interesse in één van onze paarden? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we welke van onze paarden het best bij uw wensen past.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen