Quasimodo Z overleden

Quasimodo Z is op 20-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van koliek.

Quasimodo Z werd in 1999 geboren bij de fokker J.L. Laamers uit Duizel (B). Begin dit jaar kreeg Quasimodo Z een nieuwe eigenaar in Sjaak van der Lei. Hij kon de hengst overnemen van Sytze van Dellen omdat die met de hengstenhouderij is gestopt. Voor Van der Lei betekent het de grootst mogelijke teleurstelling dat hij nu alweer afscheid heeft moeten nemen van de prestatievererver.

De hengst Quasimodo Z (Quidam de Revel x Carthago) kreeg afgelopen week zware koliek. Dermate ernstig dat hij gelijk geëuthanaseerd moest worden. Naast Zangersheide was Quasimodo Z goedgekeurd bij het KWPN, NRPS en AES.

Quasimodo Z v. Quidam de Revel heeft tot 2009 internationaal op het hoogste niveau gesprongen onder het zadel van de Noor Morten Djupvik. Hij komt uit de Int. 1.60 m springmerrie Caloma Z (Carthago Z x Libero H x Ramiro, Loma-stam) en heeft diverse naaste verwanten die int. 1.60-1.55 hebben gelopen.

Inmiddels zijn er veertien zonen van Quasimodo Z goedgekeurd. Daarvan is Zento(v. Caletto II) de bekendste.

Van zijn afstammelingen  komt maar liefst een 37,7% uit op 1.40 m of hoger niveau!

Er is nog diepvries sperma voorradig van goede kwaliteit.