Exceptional, excellent embryos, broodmares and straws in the first StuDutch Auction 2023

Uitzonderlijke, excellente embryo’s, fokmerries en rietjes in eerste StuDutch Auction 2023

Dit jaar nog een topinteressant veulen dat rond galoppeert in de wei? Mis dan niets van de allernieuwste veilingcollectie! StuDutch Auction presenteert met trots embryo’s en fokmerries met absolute topgenen, hierop kan worden geboden van 27 tot en met 30 januari 2023.

Echte eyecatchers zijn de twee zeer unieke embryo’s die teruggaan op de enige halfzus van Clooney, waarmee wordt gefokt. Met aan vaderszijde het bloed van Comme Il Faut en Pegase van ’t Ruytershof zijn deze embryo’s nauwverwant aan de Cornet Obolensky-zoon en Olympische Clooney.

En wat dacht je van het embryo van Chacco-Blue uit de dochter van Sea Coast Ferly en met als grootmoeder de wereldberoemde Narcotique de Muze II. Of wat dacht je van het embryo van Chacco-Blue uit de 1.45m-merrie Nistria, die teruggaat op de moeder van Untouchable? Kannan Jr laat onder Marcus Ehning zeer goede resultaten zien en is gecombineerd met Regina du Mirador. Deze merrie is een dochter van het 1.60m-paard Degina, die onder de Franse Michel Robert reservekampioen werd van Frankrijk.

En dat is slechts het begin. Het embryo van Tangelo van de Zuuthoeve komt uit de 1.45m-moeder van Taj Mahal van Cian O’Conner die op het hoogste niveau furore maakt, de topfokhengst Dominator Z is gecombineerd met de driekwart zus van niemand minder dan Mumbai, het embryo van Carthago Z komt uit een dochter van de 1.60m-merrie Jubileh. Deze topmerrie liep dubbel nul in Aken, Rotterdam, Dublin en Rome.

Diverse (drachtige) fokmerries voeren de collectie aan. Vigi D’Arsouilles-merrie Jarina komt uit de halfzus van Olympisch kampioen Explosion W, Nevada van ’t Merelsnest komt uit de beroemde stam Van ’t Merelsnest en is drachtig van de legendarische Eldorado van de Zeshoek. Grote Prijs-winnaar en Nederlands Kampioen Highway TN is gecombineerd met Ilarnike (v.Clarimo), een kleindochter van het 1.60m-paard Ralarnike.

Het dekseizoen staat voor de deur en hoe deze beter te beginnen dan met een rietje van tophengsten zoals: Cornet Obolenksy, Comme Il Faut, Quasimodo Z, Baloubet du Rouet en vele andere.

De collectie komt maandag 16 januari online, het bieden start op vrijdag 27 januari en de veiling sluit op maandagavond 30 januari vanaf 20.00 uur. Registreer je eenvoudig en snel als bieder en mis niets van StuDutch Auction’s.