Premiehengst Power of Zsa Zsa zet springcarrière voort in China

De goedgekeurde KWPN-hengst Power of Zsa Zsa (Kannan Jr x Sam R) zet zijn springcarrière voort in China. De nu vierjarige hengst wordt verder opgeleid en uitgebracht in de sport. De premiehengst van de KWPN Stallion show 2023 komt in China tevens beschikbaar voor de fokkerij. 

Power of Zsazsa is een zoon van hengstenkeuringskampioen Kannan Jr (v.Cornet Obolensky) die zelf met hoge punten werd gewaardeerd in het KWPN verrichtingsonderzoek. Hij is gefokt door de familie Huisman en was in mede-eigendom van Stal Kramer. Via Ester Manders en Qian Lu International is de schimmelhengst verkocht aan een stal in China.

Ondertussen presteert Kannan Jr met Marcus Ehning in internationale 1.45m-proeven. De moeder van Power of Zsazsa is de merrie Zsa Zsa (v.Sam R) die internationaal op 1.50m-niveau presteerde met Siebe Kramer. Power of ZsaZsa was premiehengst op hengstenkeuring in Den Bosch en werd met 8.5-en voor de springonderdelen goedgekeurd na het voorjaarsonderzoek van 2023. Er is nog diepvriessperma aanwezig.