Premiehengst Mowgli V.O.D. naar Joey van de Grijp

De KWPN-hengst Mowgli V.O.D. is verkocht. Deze veelbesproken Desperado-zoon, die werd gezien als ongekroonde koning van de KWPN Stallion Show 2020, gaat naar Grand Prix-ruiter Joey van de Grijp. Hij zal Mowgli V.O.D. verder opleiden, waarnaast de hengst beschikbaar blijft voor de fokkerij.

Als driejarige viel Mowgli V.O.D. al op tijdens de KWPN Stallion Show. Het fokproduct van Ad van Os werd daar geprimeerd, waarna hij met 80 punten slaagde voor het verrichtingsonderzoek. Mowgli V.O.D. onderscheidt zich ook met zijn uitstekende moederlijn. Moeder Zoriana (v.Jazz) bracht tevens twee NMK-kampioenen en natuurlijk de KWPN-hengst Kjento (v.Negro), de tweevoudig wereldkampioen van het WK Jonge Dressuurpaarden.

Mowgli V.O.D. was in gedeeld eigendom van Sjaak van der Lei van StuDutch, Jorg van Os, Rob van Laarhoven en Arno Pullens. Zij verkochten de hengst deze week aan Joey van de Grijp van Stal Van de Grijp uit het Friese Echtenerbrug. “Ik heb al langer een waanzinnig leuke merrie uit Zoriana”, vertelt Joey. “Daarom heb ik de moederlijn altijd op de voet gevolgd, Mowgli vond ik vanaf het begin een ontzettend goed paard. Ik wilde al langer een keer investeren in een goed paard, maar dan wilde ik ook echt iets bijzonders. Vorige week heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Sjaak gebeld om te vragen waar Mowgli was en of hij hem wilde verkopen.” De afgelopen tijd werd Mowgli V.O.D. getraind en verder opgeleid door Rob van Laarhoven, die daarbij de teugels over had genomen van Marten Luiten.

Ondanks dat Joey Mowgli V.O.D. verder zal opleiden voor de sport, worden ook de fokkers niet teleurgesteld. De hengst is komend jaar beschikbaar via Stal Van de Grijp. “Ik ben ontzettend blij met Mowgli. Hij kan heel goed bewegen, maar ik denk dat zijn rijdbaarheid nog een grotere kwaliteit is. Op stal is hij heel braaf en onder het zadel heeft hij heel veel power, maar dat is wel controleerbaar. Ik ga rustig de tijd nemen voor zijn verdere opleiding en wil dat combineren met de dekdienst.”