Sjaak van der Lei: “We doen het niet alleen, maar met elkaar”

“Zonder mensen die kennis van paarden hebben en die gemotiveerd zijn, kunnen wij als veiling niets”, zegt Sjaak van der Lei. Alleen kom je ver, samen kom je verder, gaat zeker op voor StuDutch Auction. Nog nooit eerder werd er zo’n grote collectie gepresenteerd.

“Dat kan alleen doordat onze inzenders loyaal zijn aan ons en wij aan hen. En dat trekt ook nieuwe inzenders aan. Het blijft fantastisch om te zien dat alle energie die ik en Jenny er insteken op deze manier wordt beloond.”

“Al draait het allerminst om ons. Wij hebben misschien het platform, maar het zijn de fokkers en eigenaren die het podium verdienen. Zij steken hun ziel en zaligheid in de paardenfokkerij en -sport. Als wij ze dan kunnen helpen met het verkopen van de veulens en embryo’s, is dat een prachtige samenwerking.”

En die samenwerking leidt dus tot een collectie van 20 veulens, 20 ingezette embryo’s en drie fokmerries, de grootste collectie tot nu toe. “Dankzij onze inzenders kunnen wij onze klanten ongelooflijk sterk genetisch materiaal aanbieden, daar worden wij op onze beurt weer blij van. En uiteindelijk onze klanten ook, precies daar doen we het voor.”

De embryo’s die worden geveild komen veelal rechtstreeks uit merries die zelf op het hoogste niveau hebben gelopen. Zo wordt er voor het eerst een embryo geveild uit de Olympische kampioen Classic Touch. “Er is wel eens een veulen uit deze lijn verkocht, maar nog nooit een embryo. En laat dat ook nog eens een merrie zijn.” Of de fokmerrie Harlem du Cedre, zij komt uit de merrie Dubai du Cedre die vorige week nog een 1.50m-proef in Valkenswaard won en in La Baule dubbel nul was in de Landenwedstrijd. Naast enkele veulens uit de eigen fokkerij, komen de meeste van andere inzenders. “Hierdoor kunnen wij veulens aanbieden uit fantastische moederlijnen. Natuurlijk is er ook geen gebrek aan Chacco-Blue-bloed.”

Tot slot is er ook voor de dressuurliefhebber genoeg. Denk alleen al de fokmerrie Hortense STRH. Deze Dream Boy-dochter komt uit de volle zus van de Olympische Parzival. “Wil je als fokker stappen maken in de fokkerij, dan is deze merrie wel echt een toevoeging. Maar ook het veulen van Sanceo uit de volle zus van For Romance is iets bijzonders.”

De collectie staat inmiddels online. Van vrijdag 28 juli tot en met maandag 31 juli kun je meebieden op deze collectie. Voor vragen kun je contact opnemen met Sjaak van der Lei: 06 12 38 87 06.